Over DBCRA

Internationale handel en zich in het buitenland vestigen zit in het DNA van Nederlanders en veel zaken gaan verder dan de Nederlandse grens. Zaken doen en je vestigen in Frankrijk als je zelf niet Frans bent kan echter een aardige opgave zijn, zeker in het begin. Afgezien van de taalbarrière, werkt het allemaal net even anders dan in Nederland. Bedrijven hebben te maken met andere regels, instellingen en een verschillende businesscultuur (met haar eigen omgangsvormen), maar ook particulieren worden flink uitgedaagd met onbekende regels, instanties en gebruiken. 
business-around-the-world
 

In zo’n situatie is het handig informatie en ervaringen uit te wisselen met andere Nederlanders die in Frankrijk wonen en/of zakelijk actief zijn. De vereniging Dutch Business & Culture Rhône-Alpes richt zich op de ontwikkeling van een zakelijk netwerk en het creëren van contacten tussen Nederlandstaligen in de regio Auvergne-Rhône-Alpes; de één na grootste economische regio van Frankrijk. Een strategisch en centraal gelegen gebied ten opzichte van de rest van Europa. Er bestaan weliswaar verenigingen en sites voor Nederlanders in Frankrijk, maar die sluiten niet altijd aan op de behoeften van de Nederlander die zakelijk actief wil zijn in deze regio. De DBCRA biedt graag een helpende hand.

Onze club is op 23 mei 2013 officieel opgericht en telt zo’n 60 leden. Onze leden bestaan uit Nederlands- en Franstalige professionals en particulieren (Nederlanders, Belgen en Fransen die een link met Nederland hebben), werkzaam en/ of woonachtig in dit gebied. Voor hen organiseren we maandelijks uiteenlopende zakelijke en sociaal-culturele activiteiten, soms in samenwerking met andere internationale business clubs uit de regio. Daarnaast ontwikkelt en onderhoudt de DBCRA relaties met regionale organisaties en Nederlandse bedrijven en instituten om de naamsbekendheid van de club te vergroten. Ons doel is praktische kennis en ervaring uit te wisselen, economische activiteiten tussen Nederland en Auvergne-Rhône-Alpes te bevorderen en de sociale cohesie tussen Nederlandstaligen in de regio te stimuleren met sociaal-culturele activiteiten. Vanuit deze gedachte brengt onze club graag mensen met elkaar in contact.

Bent u geïnteresseerd in Nederlands/Franse handelsrelaties of wilt u uw zakelijke activiteiten in Auvergne-Rhône-Alpes ontwikkelen? Of bent u op zoek naar contacten met Nederlanders en Vlamingen in de regio? Dan is de DBCRA uw club. Meer weten? Hieronder vindt u informatie over het bestuur, onze doelstellingen en onze externe relaties:

 

Bestuur

In de oprichtingsvergadering van de club is bepaald dat het dagelijks bestuur uit drie personen bestaat:

 • Voorzitter Bert Jan Haverkamp
 • Secretaris Jos de Koning
 • Penningmeester Herbert Borsboom

Daarnaast wordt het dagelijks bestuur ondersteund door het voltallig bestuur. Deze personen houden zich bezig met de organisatie van de clubactiviteiten, het initiëren en onderhouden van externe relaties en de verzorging van de communicatie tussen leden en externe relaties.

Hieronder vindt u een overzicht van alle bestuursleden:
 
Bert Jan Haverkamp

Voorzitter / externe relaties

Jos de Koning Secretaris
Herbert Borsboom Penningmeester
   
   
Jossy Res Team Communicatie 
Helen Albada Team Communicatie
Mirte Nieuwenhuize Hoofd Activiteitencommissie Sociaal-cultureel

Symbolen_Logo

 

Doelstellingen

De voornaamste doelstellingen van onze vereniging op een rijtje:

 • bevorderen van de betrokkenheid en zakenrelaties tussen leden, zowel in economisch als in commercieel opzicht;
 • stimuleren en ontwikkelen van zakelijke contacten tussen leden en externe relaties;
 • samenbrengen en ontwikkelen van professionele kwaliteiten van leden in de regio Auvergne-Rhône-Alpes en daarbuiten;
 • delen van kennis, ervaring en informatie tussen leden op professioneel vlak;
 • functioneren als een zakelijk platform en regionaal aanspreekpunt voor Nederlandse bedrijven en personen die de ambitie hebben hun zakelijke activiteiten te ontwikkelen in Auvergne-Rhône-Alpes;
 • ontwikkelen van economische en wetenschappelijke samenwerking tussen de regio Auvergne-Rhône-Alpes en Nederland;
 • bijdragen aan de verspreiding van de Nederlandse business cultuur in alle sectoren;
 • organiseren van sociaal-culturele activiteiten voor het vergroten van de diversiteit en het in stand houden van de Nederlandse tradities in Auvergne-Rhône-Alpes.

De vereniging Dutch Business & Culture Rhône-Alpes onderneemt verschillende acties (financieel, commercieel, publicitair, etc.) die noodzakelijk zijn om bovenstaande doelstellingen te realiseren. Zo neemt de club ook deel aan diverse externe zakelijke evenementen in de regio Auvergne-Rhône-Alpes (of daarbuiten) om alle educatieve, recreatieve, culturele en artistieke initiatieven te promoten bij bijeenkomsten, debatten, congressen en feesten.

 

Externe Relaties

Aan onze externe relaties is een speciale pagina gewijd, meer informatie hier : Externe Relaties