Nederlandse club DBCRA

Nederlanders in Lyon en omstreken

Dutch Business & Culture Rhône-Alpes (DBCRA)

 

Woon je in Lyon en omstreken en ben je op zoek naar landgenoten om Koningsdag mee te vieren? Werk je bij een NL/FR bedrijf en wil je je netwerk uitbreiden? Of loop je aan tegen ingewikkelde Franse regelgeving omtrent je verlopen paspoort of rijbewijs? Misschien heb je vragen over de Franse normen en waarden, het Franse schoolsysteem, je pensioen, een erfenis? Of wil je graag aan je kinderen de Nederlandse cultuur doorgeven, zoals het Sinterklaasfeest? Sluit je dan aan bij een club Nederlanders in Lyon.

 

Nederlandse club in Lyon zorgt voor verbinding

De Nederlandse club in Lyon, de Dutch Business & Culture Rhône-Alpes (DBCRA), verbindt Nederlanders en bedrijven uit Lyon en de regio door relevante kennis en ervaring uit te wisselen, handige tips te delen die je helpen bij de je leven en werk in Frankrijk.

 

Uitgebreid internationaal netwerk

DBCRA organiseert terugkerende activiteiten voor Nederlanders in Lyon, zoals netwerkborrels of speeddates met ondernemers, In the Picture waar je in contact komt met ervaringsdeskundigen van een bepaald vakgebied, zomerbarbeque, kerstdiner, houdt tradities in ere door middel van het Sinterklaasfeest en de Koningsdagborrel. Ook organiseren we evenementen in samenwerking met andere internationale clubs in Lyon en maken we deel uit van het internationale netwerk van Auvergne-Rhône-Alpes FEDECLARA.

 

Maakt leven in Frankrijk nog leuker

Via persoonlijk contact bouw je een waardevol netwerk op, welke je helpt in het dagelijkse Franse leven, waar je tijdens moeilijke situaties of kwesties een beroep op kunt doen. Ook is het netwerk een kruiwagen bij het vinden van werk en een gelegenheid om een sociaal netwerk op te bouwen waar je gezellig een glas wijn of een biertje meer kunt drinken. Kortom, de Nederlandse club in Lyon DBCRA is een waardevolle toevoeging aan je leven in Frankrijk.

 

Nederlanders in Lyon leren kennen?

Heb je interesse en wil je graag Nederlanders in Lyon ontmoeten? Wordt dan lid of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

 

Bestuur DBCRA

Het dagelijks bestuur van de Nederlandse club in Lyon bestaat uit drie personen:

Zij worden ondersteund door vier bestuursleden:

  • Communicatie: Jossy Res
  • Communicatie: Helen Albada
  • Activiteiten & evenementen: Mirte Nieuwenhuize
  • Activiteiten & evenementen: Gerria Lekkerkerker

 

Externe Relaties

Aan onze externe relaties is een speciale pagina gewijd, meer informatie hier : Externe Relaties